100% natuurlijke producten
Huidverbeterend
Breed assortiment
Persoonlijk advies

Wat is microneedling?

Microneedling is een behandeling waarbij er met een pen een groot aantal kleine kanaaltjes in de huid gemaakt worden. Tijdens de behandeling worden speciale actieve werkstoffen op de huid aangebracht die via de kanaaltjes direct worden opgenomen door dieper gelegen huidlagen. De huid herstelt en sluit deze kanaaltjes met huideigen, glad collageen.

Collageen

Collageen is een eiwit die de huid stevig en glad houdt. Naarmate de huid ouder wordt maakt het lichaam minder collageen aan. De huid begint slapper te worden en er ontstaan rimpels. Door microneedling behandeling wordt het lichaam aangezet om de gemaakte kanaaltjes dicht te maken met collageen. Hierdoor wordt de huid steviger en worden rimpeltjes van binnenuit opgevuld.

Het aangemaakte collageen blijft voor lange tijd aanwezig in de huis, alvorens het door het natuurlijke proces van het lichaam weer afgebroken wordt. Om het resultaat na de kuur te behouden doet u een aantal keer per jaar een onderhoudsbehandeling. Hoe vaak u een onderhoudsbehandeling doet, is afhankelijk van uw huid. Ik adviseer u graag.

Littekens

Microneedling wordt tevens toegepast bij het verminderen van littekens. Littekens bestaan uit littekencollageen. Dit collageen is, in tegenstelling tot normaal collageen, korrelig en bobbelig van structuur. We gebruiken microneedling om het littekencollageen deels af te breken en de bloedcirculatie in dit gebied te optimaliseren.

Grove poriën

Het verfijnen van grove poriën is doorgaans erg lastig, omdat hier collageen voor nodig is. Tijdens de microneelding behandeling wordt er ook collageen aangemaakt in de bovenste laag van de huid, waardoord grove poriën verfijnt en verstrakt worden.

Pigmentatie

De behandeling richt zich ook op het verminderen van zonneschade, melasma of ouderdomspigment. Ook de donkere huidverkleuringen die ontstaan na puistjes kunnen met microneedling verminderd worden.

Lichaam

Op het lichaam kan microneedling toegepast worden, zoals bij zwagerschapsstriemen, sinaasappelhuid en littekens op het lichaam.

Waar moet je op letten na een microneedling behandeling?

Na de behandeling is het belangrijk om de volgende punten op te volgen:Vermijd contact met de huid. Probeer niet met de handen aan de huid te komen i.v.m. de overdracht van bacteriën.
Gedurende 24 uur kunt u geen huidverzorgingsproducten gebruiken vanwege het risico op een allergische reactie. Dit geldt ook voor make-up. U kunt alleen speciale producten gebruiken in overleg.
Na 24 uur kunt u weer uw huidverzorgingsproducten en/of make-up gebruiken. Gebruik dagelijks een zonnefactor.
Reinig uw gezicht gedurende 24 uur alleen met lauw water. Vermijd zeep of andere reinigingsproducten.
Vermijd gedurende 24 uur sporten, fysieke inspanning en sauna (vanwege zweten). Vermijd tevens zwemmen en het nemen van een bad (vanwege bacteriën). Na min. 6 uur kunt u wel douchen, zolang u het stromen van zeepwater over het gezicht vermijdt.
Vermijd de zon(nebank). Uw huid is herstellende, en daardoor gevoelig voor de schadelijke UV-straling.
Drink gedurende 24 uur minimaal 2 liter water.
Boek jouw microneedling behandeling bij Puur & Zuiver

Wil jij een mooie gladde huid? Boek dan zeer gemakkelijk online je afspraak via onderstaande knop en ik zie je in mijn salon aan huis. Ik ontvang je graag!

Behandelingen

Schoonheidsbehandelingen bij Puur & Zuiver

Puur & Zuiver is een schoonheidssalon in Naaldwijk waar je terecht kan voor verschillende schoonheidsbehandelingen. Voor zowel grote als kleine behandelingen en voor zowel ontspanning als noodzaak. De schoonheidsbehandelingen van Puur&Zuiver lopen uiteen. Je kan bij ons terecht voor gezichtsbehandelingen, PMU, massages, harsen, wimpers en wenkbrauwen, manicure en pedicure.

Lees meer over gezichtsbehandelingen.

Lees meer

Lees meer over PMU.

Lees meer

Lees meer over de huidscan observ520x

Lees meer

Lees meer over biopeeling.

Lees meer

Lees meer over wimpers & wenkbrauwen.

Lees meer

Lees meer over pedicure.

Lees meer

Lees meer over microneedling.

Lees meer

Lees meer over de Oxygeneo behandeling

Lees meer

Lees meer over coagulatie.

Lees meer